Cum sa fiu acceptată?

Veronica13
Mesaje:1
Membru din:Mar Oct 16, 2018 3:12 pm
Cum sa fiu acceptată?

Mesaj de Veronica13 » Mar Oct 16, 2018 3:24 pm

La școală toți colegii râd de mine deoarece spun ca sunt tocilară si ca sunt grasă, mereu cand iau o notă mai slabă încep să râdă de mine, mereu, chiar si la o mica greșeală, chiar dacă ei au note mult mai slabe. Si profesorii pun presiune pe mine, mereu se așteaptă la niste rezultate spectaculoase de la mine, si daca iau un 8 încep să îmi spună că se putea mai bine sau mă întreabă cum am putut să iau o notă asa de mică; cand ies la tabla chiar daca eu dau raspunsul corect tot imi spun ca vor mai mult de la mine, dar la alti colegi, chiar daca se încurcă de câteva ori, tot îi felicită. Am ajuns sa plang încontinuu din această cauză si sa nu mai pot dormi. Chiar nu știu ce sa fac.

forumadmin
Site Admin
Mesaje:52
Membru din:Lun Apr 16, 2018 10:19 am

Re: Cum sa fiu acceptată?

Mesaj de forumadmin » Mie Feb 20, 2019 7:58 pm

Draga Veronica,
Rezultatele tale scolare foarte bune au creat asteptari inalte in ceea ce te priveste pentru colegii si profesorii tai. Chiar si atunci cand nu reusesti sa pastrezi nivelul e important sa stii ca poti mai mult. Asta iti confera incredere in fortele tale si te ajuta sa vezi esecul ca o situatie temporara, intrucat intotdeauna "dupa ploaie va iesi si soarele".
E important sa stii ca nu intotdeauna putem controla reactiile celor din jurul nostru. Conteaza felul in care noi apreciem propriile prestatii sau reusite. Daca suntem convinsi ca am oferit tot ceea ce puteam oferi atunci opiniile celor din jurul nostru vor trece pe planul al doilea.
Nu ezita sa identifici in preajma ta persoane resursa: un parinte, un profesor. Exprima-ti emotiile si cere-le ajutorul.
Bullyingul este o practica frecventa in scoala si poate produce rani adanci daca ramane ascunsa. Profesorul diriginte sau un alt profesor pe care il consideri o persoana resursa va facilita re-construirea relatiilor cu colegii tai. In definitiv diferentele sunt cele care ne fac unici in univers.

Scrie răspuns