invatatura

cimpoi adrian
Mesaje:2
Membru din:Mie Oct 17, 2018 11:33 am
invatatura

Mesaj de cimpoi adrian » Mie Oct 17, 2018 11:42 am

cum pot invata care sunt metodele eficente :?: :?:

forumadmin
Site Admin
Mesaje:52
Membru din:Lun Apr 16, 2018 10:19 am

Re: invatatura

Mesaj de forumadmin » Mie Mar 18, 2020 7:25 pm

Identificarea stilului propriu de invatare constituie un prim pas in facilitarea acesteia.
Fiecare persoana isi dezvolta un stil propriu in care domina una dintre variantele de mai jos:
- Stilul vizual se sprijina in invatare pe utilizarea schemelor, graficelor, sublinierea cuvintelor semnificative, utilizarea culorilor diferite pentru evidentierea diferitelor informatii. Harta mintii reprezinta o tehnica de organizare a materialului de invatat, accentuand corelatiile dintre idei, teme, problematici.
- Stilul auditiv presupune utilizarea suportului auditiv (CD-uri, audio-book-uri, invatarea cu voce tare, confruntarea ideilor cu un coleg, partener de discutie, participarea la dezbateri, utilizarea unui fond muzical).
- Stilul kinestezic presupune utilizarea intregului corp in invatare: deplasarea in spatiul destinat invatarii, manipularea unor obiecte, confectionarea de machete, efectuarea de experimente practice.

Nu ezita sa reflectezi asupra propriului stil, astfel incat sa poti utiliza strategiile de invatare adecvate.
Mult succes!

Alexandru Cretu
Mesaje:2
Membru din:Vin Mar 20, 2020 11:08 am

Re: invatatura

Mesaj de Alexandru Cretu » Vin Mar 20, 2020 11:56 am

Bună ziua,

Poți apela la diverse strategii de învățare. Scopul acestora este de a facilita învățarea într-o manieră mai eficientă, mai optimă și mai economică din punct de vedere al consumului de resurse mentale și fizice.

Cele mai eficiente strategii sunt cele legate de înțelegerea materialului (Învață și reprodu informația așa cum o înțelegi și nu cum este scrisă în carte 100%), de organizarea materialului (Identificarea ideilor principale, organizarea pe puncte și subpuncte, realiazarea de scheme) și de gestionarea eficientă a timpului (Alege intervalele de timp în care înveți cel mai bine, învață în jur de 30-40 min cu 10-15 min. pauză între sesiunile de învățare). De asemenea, este indicat să îți aranjezi spațiul de învățare astfel încât să nu fii distras : ascunde cărțile, închide calculatorul și televizorul, pune telefonul pe silențios, închide ușa și încearcă să nu asculți muzică în timp ce înveți.

Câteva exemple suplimentare de strategii poți găsi în paginile de mai jos:

https://alexandrucretu.wordpress.com/ca ... eficienta/

http://www.adolescenteen.ro/sugestii-pe ... eficienta/

http://www.psiholog-copii.ro/strategii-de-invatare/

https://www.rasfoiesc.com/educatie/dida ... ATAR23.php

Scrie răspuns