Prieteni

Bianca Stefania
Mesaje: 1
Membru din: Joi Aug 30, 2018 11:09 am

Prieteni

Mesaj de Bianca Stefania » Joi Aug 30, 2018 11:16 am

cum pot sa imi fac prieteni noi in liceu ?

forumadmin
Site Admin
Mesaje: 52
Membru din: Lun Apr 16, 2018 10:19 am

Re: Prieteni

Mesaj de forumadmin » Mie Sep 12, 2018 1:21 pm

Ești proaspăt elev de liceu și ai emoții când te gândești la prima zi de școală, la noii colegi? Îți trec prin minte tot felul de scenarii…?
Respiră adânc! Nu uita că acolo vei găsi copii de vârsta ta, oameni ca tine. Pentru o bună integrare în grup iata câteva recomandări:
 Fii amabil/ă și zâmbitor/e! Se spune că dacă reușești să fii mereu amabil, te poți face plăcut de oricine. Așadar, chiar dacă nu ești tu cel care inițiază o discuție, în momentul în care un nou coleg intră în vorbă cu tine, tot ce trebuie să faci este să-l asculți, să fii amabil și să zâmbești.
 Conștientizează că și ceilalți colegi sunt emoționați. Chiar dacă nu pare întotdeauna, chiar și cea mai extrovertită persoană se poate simți intimidată de un grup mare de necunoscuți.
 La început, poate e mai bine să asculți mai mult decât să vorbești. Cei mai volubili dintre colegi preferă să vorbească despre ei înșiși, așadar tot ce trebuie să faci este să-i asculți cu răbdare. Poți apoi să inițiezi o conversație, zâmbește și complimentează. (Deschide subiecte de interes general: cum e la liceu, cum sunt profesorii, cum se desfășoară anumite ore, etc. Asta îi va ajuta să intre în discuție cu tine pentru a te cunoaste mai bine. Odată înfiripată o discuție, poți să le pui și întrebări mai personale, însă nu prea personale. E destul timp și pentru ele. Eventual întreabă-i dacă fac vreun sport, dacă ies în oraș, dacă stau departe de școală, etc.)
 Fii curat! Nu trebuie să porți haine de firmă, dar trebuie sa ai un aspect curat și decent, asta te va face să pari mai prietenos și mai accesibil.
 Deși la început pare intimidant să o iei de la început în a-ți face prieteni, este nevoie de un singur pas, o conversație sau chiar un salut de a trece de la statutul de necunoscut la statutul de cunoștință, apoi prieten. Pe parcurs este indicat să ai un comportament proactiv: să te implici în activități extrașcolare, să te înscrii la cor sau în trupa de teatru a școlii, la cursuri opționale sau activități sportive, etc. Poți, de asemeni, să faci gesturi frumoase pentru colegi: să-i feliciți pentru rezultate bune sau să-i complimentezi cu sinceritate, dacă îți place ceva la ei.
 Fii tu însuți/ însăți! Nu încerca să îți schimbi felul de-a fi pentru a te integra. Dacă colegii tăi nu te acceptă așa cum ești, nu îți vor fi cu adevarat prieteni.

Scrie răspuns