emotii

Iluta Stefan
Mesaje: 1
Membru din: Joi Aug 30, 2018 9:50 am

emotii

Mesaj de Iluta Stefan » Joi Aug 30, 2018 10:03 am

De ce am emotii atunci cand sunt scos la tabla ?

forumadmin
Site Admin
Mesaje: 52
Membru din: Lun Apr 16, 2018 10:19 am

Re: emotii

Mesaj de forumadmin » Mie Sep 12, 2018 10:41 am

Emoțiile fac parte din viață noastră și e firesc să avem momente, plăcute sau mai puțin placute, în care acestea pun/încearcă să pună stăpânire pe noi. De cele mai multe ori, evaluarea, indiferent de formă ei, implică stres emoțional, de diferite intensități, în funcție de fiecare persoană. Unii elevi îl depășesc mai ușor, alții mai greu. Ceea ce probabil resimți la nivelul corpului, reprezintă o reactie fizică transmisă de către creier organismului. Poți resimți de la ușoare palpitații, senzația de uscăciune a gurii, transpirații, vocea tremurândă până la concentrare redusă, uitarea materialului sau greșeli, pe care în alte situații nu le faci. Este foarte adevărat că de multe ori, emoțiile pot blocă performanțele noastre școlare, dacă nu reușim să le controlăm.
Cauzele pentru care avem emoții atunci când suntem scoși la tablă/ascultați/nevoiți să vorbim în față unui public, sunt diverse. Iată câteva exemple de cauze: frică de profesor și/sau modul în care acesta reacționează; emotivitatea; experiențe anterioare neplăcute, presiunea competiției la nivel de clasă; teamă de reacția colegilor (rasete,glume etc); presiunea părinților privind notele/situația școlară.
Ce pot face?
1. Fii pregătit și stăpân pe materialul ce l-ai avut de studiat!
2. Înțelege materialul și învață sistematic si logic!
3. Încearcă să nu-ți doreșți să-i impresionezi pe colegi. Această presiune proprie, va atârnă și mai greu asupra situației.
4. Respiră adânc, pentru a oxigena creierul și pentru a reduce efectele stresului!
5. Ai încredere în ține și evită să intri în panică atunci când greșeșți.
6. Siguranță de sine, gândirea flexibilă, stăpânirea și înțelegerea informațiilor și nu doar reproducerea acestora, îți vor diminua considerabil emoțiile.
7. Înconjoară-te de persoane (familie, prieteni) care au încredere în ține, te stimulează și te susțin!

SUCCES!

Scrie răspuns